UCLL Moving Neighbours

Start je zaak in Lommel
27 juni 2017
Hitmetal, een wendbare automatisatie dankzij online leren met Plataan.TV
30 mei 2017

Buurtbewoners bundelen ‘SAMEN’ hun krachten om de fitste wijk te worden. Ze krijgen daarbij ondersteuning van coaches die hen begeleiden, motiveren en bewust maken van wat hun eigen wijk allemaal te bieden heeft. Zo werken we aan een actievere en gezondere duurzame samenleving waar mensen elkaar inspireren. Verwelkomt Leuven binnenkort ons duurzaam buddyproject: ‘Moving Neighbours’?

Wedstrijd: De fitste wijk van Leuven
Het project Moving Neighbours, uitgewerkt voor de projectoproep: ‘Leuven, een vitale stad. Innovation in movement’, wil alle inwoners van Leuven motiveren om in hun dagelijkse leven anders of bewuster te bewegen. Het project daagt je uit om de ‘Fitste wijk van Leuven’ te worden.

Het doel van de wedstrijd is om over een periode van twaalf weken de fitheid van jouw eigen buurt te verbeteren. Alle deelnemers starten en beëindigen de twaalf weken met een stress- en fitheidsmeting. Het stadsdeel wiens gemiddelde fitheid na twaalf weken het sterkst is gestegen wint de challenge. Het maakt daarbij niet uit hoe groot het stadsdeel is of hoeveel mensen deelnemen. Alle deelnemers krijgen de hulp van een opgeleide student-coach. Met de fitbit volg je de vorderingen op de voet en blijf je gemotiveerd.

Wijken dichter bij elkaar brengen
Deelnemers aan de wedstrijd staan er van bij de start niet alleen voor. Ze worden per wijk opgedeeld in duo’s, bestaande uit een kansarme en een kansrijke buurtbewoner. Op die manier brengt het project mensen bij elkaar en leggen buurtbewoners contacten die anders misschien nooit waren ontstaan. Moving Neighbours zal de impact op de mentale en fysieke gezondheid van de deelnemers meten en stimuleren, en tegelijkertijd de integratie in de buurt bevorderen.

Dit project is een samenwerking tussen Hogeschool UCLL, Ready 2 Improve, BioRics en buurtwerking ’t Lampeke.

I-Line maakte er deze video voor.