Een beeld zegt meer dan 1000 woorden: 9 statistieken
6445
post-template-default,single,single-post,postid-6445,single-format-video,bridge-core-3.0.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-28.7,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden: 9 statistieken

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden: 9 statistieken

We wisten het al langer natuurlijk: de mens is een visueel ingestelde diersoort. Een beeld onthouden we gemakkelijker en langer dan een zelf gelezen of door iemand gesproken tekst. We hebben de resultaten uit 9 verschillende onderzoeken hieromtrent op een rijtje gezet. Het zijn weliswaar Amerikaanse gegevens, maar als het regent in New York, dan druppelt het bij ons.

1. Onderzoekers bewezen dat gekleurde visuals de bereidheid om een blogpost te lezen met 80% verhogen.

2. Wanneer mensen informatie horen of lezen, is de kans maar 10% dat ze zich deze content drie dagen later noch kunnen herinneren. Bij het gebruik van een relevante afbeelding stijgt deze kans tot 65%.

3. 46% van alle marketeers zeggen dat fotografie een cruciaal onderdeel is van hun huidige marketing en storytelling strategieën.

importance-of-visuals

Fotobron: CMO Council

4. 34% van alle marketeers verkozen audiovisuele tools als hun belangrijkste content, na bloggen (45%) en voor video (19%).

5. 65% van alle marketing specialisten zijn ervan overtuigd dat audiovisuele tools (foto’s, video, illustraties en grafieken) een prominente rol spelen in de manier waarop hun merk wordt gecommuniceerd.

6. Content met relevante afbeeldingen krijgen 94% meer views dan content zonder relevante afbeeldingen.

relevant-images-stat

Fotobron: Quick Sprout

7. Slechts 27% van alle marketeers hebben een uitgelijnd proces voor het verzamelen, organiseren en managen van hun audiovisuele troeven verdeeld over hun marketingteams.

8. 39% van alle marketeers is ervan overtuigd dat een groter deel van hun budget moet gebruikt worden voor het vergaren of creëren van audiovisuele troeven.

9. 73% van alle contentmakers stellen het maken van interactieve content als prioriteit in 2016. 55% onder hen stelt het maken van visuele content als prioriteit.

b2c-content-priorities

Fotobron: Content Marketing Institute

Bron: Hubspot

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.